Šta je FibroScan®

FibroScan® (tranzientna elastografija) je neinvazivna, brza i pouzdana metoda, nalik ultrazvuku, koja služi za otkrivanje ciroze jetre i isključivanja značajne fibroze. Drugim rečima, ovom apsolutno bezbednom metodom se može steći uvid u stanje jetre, tj. uznapredovalosti njene bolesti, što je presudno u određivanju dalje terapije. Rezultati ove procedure se dostupni odmah. Za razliku od biopsije koja se standardno primenjuje, nema bola niti rizika od krvarenja i drugih komplikacija. FibroScan® pregled traje oko 10 minuta. U slučaju potrebe nalaz se može dopuniti laboratorijskom dijagnostikom.

Tehnika pregleda

Indikacije

  • Hronični virusni hepatitis radi izbora terapije i praćenja odgovora na primenu iste.

  • Masna jetra gde se upotrebom CAP programa tačno se određuje tačan procenat masnog tkiva u jetri. FibroScan® je jedina priznata metoda uz magnetnu rezonancu za neinvazivnu kvantifikaciju prisustva masti u jetri.

  • Fibroza jetre radi utvrđivanja stadijuma i napredovanja bolesti kod alkoholne bolesti jetre, holestatske bolesti i prethodno dijagnostikovane autoimunske bolesti jetre.

  • Hepatocelularni karcinom

Pročitajte

Naši eksperti

Prof. dr Tamara Milovanović

specijalista interne medicine

gastroenterohepatolog

Prof. dr Miodrag Krstić

specijalista interne medicine

gastroenterohepatolog

dr Tatjana Cvejić Pašić

specijalista interne medicine

gastroenterohepatolog

Cenovnik

FibroScan® jetre

  • 12.000,00

  • U cenu FibroScan® pregleda je uključeno merenje vrednosti fibroze i steatoze jetre, tumačenje nalaza i izveštaj. Pozovite naš Call Centar na +381 11 3612 481 radi više informacija.